Morgenstund har gull i munn?

are_thmb_fin
Are

For tiden befinner jeg og Kiri oss på Østlandet. Etter å ha spandert på oss hotell natt til mandag 20/8/18, besluttet vi samme dag å investere i et lite 2-mannstelt og to oppblåsbare madrasser. Madrassene måtte Kiri blåse opp mens vi kjørte mot den utvalgte overnattingsplassen. XXL hadde nemlig ingen flere luftpumper igjen… Dyne, puter og sengetrekk hadde vi allerede tatt med oss fra Bergen, pakket inn i en søppelsekk. Så dro vi til dette noenlunde øde område for å overnatte, 3-4 km nordøst for Sandvika. Grunnen til at jeg visste om dette villmarksområdet, var at jeg i perioden 2007-2009 hadde vært lærer der, nærmere bestemt ved Gjettum Skole. Jeg gikk mang en tur i dette området med klassene den gang da.

Sammen med telt og madrasser kjøpte vi oss også en grill som viste seg ganske håpløs. Den var egentlig bare et primitivt «tøytørkestativ» i miniatyr, som stod overskrevs på egne bein over bålet. Så vi monterte denne grillen etter beste evne (ingen anvisning fulgte med), tente et bål og grilla øko-pølsene vi hadde kjøpt. Så slo vi opp teltet og krøyp til køys gode og mette. Kiri lå med full bekledning under dyna og frøys som ei bikkje hele natta gjennom. Hun frøys selv om hun klynget seg inntil varmblodige meg, som til tider lå med ene beinet uttafor dyna for ikke å overopphetes.
Et sted mellom klokka 9 og 10 neste morran våkna vi av et myndig «HALLO, KAN DERE KOMME UT? DET ER POLITIET!» Jeg dro ned glidelåsen på teltet og tittet ut i sollyset mens jeg håndflata opp til panna for å skjerme for sollyset. Han så jeg bare hadde trusa på og snudde seg resolutt vekk og gikk høflig til siden for teltåpninga. «Bare ta på tøyet først», sa han mens han så en annen vei. Kiri var først ute av teltet, ettersom hun allerede var ferdig påkledt. Etter at jeg hadde fått på meg bukse og genser, krabba også jeg ut. Der stod det 3 politibetjenter, 2 menn og 1 kvinne, pluss en stor politibil av varevogntypen. Mon om de hadde påregnet å måtte gjennomføre arrestasjon? De spurte hva vi drev på med, og krevde oss for identifikasjon. Vi ga dem ID og forklarte at vi bare hadde overnatta på dette jordet for å spare penger. Så pekte politibetjenten på asken fra gårkveldens bål, og holdt et mini-foredrag knusktørr skau, faren med ild i tørt gress og at det tross alt var bålforbud nå. Jeg svarte at det ikke var gjort tankeløst, og at det tross alt var mest rein jord hvor vi hadde tent bålet, pluss at de få gresstustene som stakk opp både var grønne og våte da bålet ble tent kvelden i forveien. «Vi slokka også de siste glørne som kunne synes i mørket med Farris», sa jeg. «Synd at dere i politiet skal måtte bruke tiden deres på ting som dette, istedenfor å gjøre noe med den virkelige kriminaliteten i samfunnet», sa Kiri. «Vel, DET er ikke en diskusjon vi tenker ta nå», svarte politimannen. Han var tydelig irritert over hennes freidighet.
Etter dette ble det lekset opp om at vi her hadde tatt oss til rette på privat grunn, og at det ville vært helt ok om vi hadde overnattet i skogen. Hele tiden under samtalen drev Kiri og jeg og pakket sammen sakene våre. Kiri hadde tross alt time hos migrene-terapeut om en snau time, så vi forsøkte å benytte tiden godt. «Ååååh, hvis nå DETTE er min og Kiris største synd her i livet, så tror jeg vår skaper skal finne det i sitt hjerte å tilgi oss den dagen vi banker på perleporten», kommenterte jeg og ga purken nærmest et lurt blunk mens jeg rulla sammen teltduken på bakken. Ingen reaksjon. Etter ytterligere litt small-talk – muligens for å få oss til å innse vår brøde – skjønte politiet at de kasta bort tia si. Det gikk vel muligens også opp for de at de ikke hadde med hardbarkede kriminelle å gjøre her, og det endte med at snakkehodet blant politi-trekløveret sa: «Vel, denne sammenbrettingen av teltet deres trenger ikke vi å stå her og se på. Vi drar nå». Og så dro de. Ingen bot å ha skjendet privat mark. Ingen bot for ulovlig bålstifting.
Happy ending med andre ord! 😜
underskrift_are_blaa

————————————
Det går med mye tid til å holde liv i denne bloggen. Så hvis du setter pris på det jeg og Kiri skriver her, og vil støtte oss med en slant, blir vi veldig glade. I så fall kan du enten sende via vipps til 98230377 eller via Paypal ved å klikke HER

Tusen takk! hjerte_fin


En kommentar om “Morgenstund har gull i munn?

  1. Kontakta du grunn eier etter på så du fikk klarhet om Politi drev falsk anklage?! Og sjekket du med brannvesen om påstander rundt bål var reelt. Du kunne jo anmeldt Politiet slik at Politiet fikk noe gjøre internt vs spring rundt på jorder.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s